AZ weigert vierde aanvaller te verhuren: Hij zei: geen discussie mogelijk

AZ weigert vierde aanvaller te verhuren: "Hij zei: geen discussie mogelijk"

19-01-2018 19:35
10

Iliass Bel Hassani (25) mag deze winter niet vertrekken bij AZ. Ondanks een tegenvallende eerste seizoenshelft heeft zowel de middenvelder (c.q. aanvaller) als de club nog vertrouwen in een succesvolle tweede seizoenshelft.

Dat zegt Paul Nortan, zaakwaarnemer van Bel Hassani, in gesprek met VoetbalPrimeur. "AZ heeft aangegeven dat hij niet verhuurd mag worden. De club heeft een aantal aanvallers laten gaan, Oussama Idrissi hebben ze ervoor teruggehaald. Voor de winterstop heb ik nog even met Max Huiberts (technisch directeur van AZ, red.) gesproken. Hij vertelde me: geen discussie mogelijk over een verhuur", aldus Nortan tegen deze website.

Deze winter werden aanvallers Fred Friday, Dabney Dos Santos en Levi Garcia verhuurd aan Eredivisie-clubs. Voor Bel Hassani is zo'n scenario niet mogelijk. "Andere jongens, zoals Rens van Eijden en Dabney Dos Santos, zijn niet meegegaan op trainingskamp. Iliass mocht wel mee. AZ ziet voor hem nog een rol weggelegd in de tweede seizoenshelft", legt Nortan uit.

In de eerste seizoenshelft mocht de voormalig Heraclied slechts één keer invallen in de hoofdmacht van AZ. "Mocht blijken dat hij na de winterstop ook niet aan spelen toekomt, verandert de situatie", doelt Nortan op een eventueel vertrek in de zomer. "Maar het is wat voorbarig om daar nu al over na te denken."

Ondanks dat John van den Brom voor de winterstop nauwelijks een beroep deed op Bel Hassani, blijft de AZ'er strijdbaar. "Hij heeft een heel moeilijk begin gehad, hij is uit de groep gezet door de trainer. Hij mocht weer terugkomen, maar hij heeft bijna niet meer gespeeld. Het elftal staat nu en draait ook goed. Desondanks ziet hij nog perspectief. Hij heeft bij mij nog niet aangegeven dat hij het niet meer ziet zitten. Ilias is sowieso geen type dat snel opgeeft. Aan de andere kant wil hij wel graag weer voetballen. Hij hoopt echt dat hij meer minuten mag maken in de tweede seizoenshelft. Het seizoen duurt nog heel lang, dus hopelijk kan hij zijn kans pakken."

( Emile van de Sande / VoetbalPrimeur.nl )