Eigen vermogen stijgt dankzij miljoenentransfer Dost: 'Willen naar dat bedrag toe'

Eigen vermogen stijgt dankzij miljoenentransfer Dost: 'Willen naar dat bedrag toe'

19-01-2018 19:31
9

FC Emmen heeft voor het zesde jaar op rij zwarte cijfers geschreven. Het eigen vermogen van de Jupiler League-club is gestegen van 99.400 euro naar 172.500 euro, meldt RTV Drenthe. Dat heeft Emmen volledig te danken aan de miljoenentransfer van Bas Dost.

De Nederlandse spits maakte anderhalf jaar geleden de transfer van VfL Wolfsburg naar Sporting Portugal, waar naar verluidt tien miljoen euro mee gemoeid was. De transfer is in Emmen met gejuich ontvangen, want daar is de kassa flink gaan rinkelen. De club heeft nog niet het volledige bedrag gekregen en wacht volgens RTV Drenthe nog op 150.000 euro.

Wedden

Meer odds

Directeur Wim Beekman is tevreden met de cijfers, maar wil in de toekomst meer. "We willen naar een bedrag van vier ton toe", laat hij weten aan het eerdergenoemde medium. "Dan kunnen we eventuele tegenvallers opvangen, maar ook in de winterse transferperiode nog een speler halen om onze selectie te versterken."

De kans bestaat dat Emmen binnenkort wederom een financiële klapper gaat maken, want Jürgen Locadia wordt gelinkt aan een transfer naar Brighton & Hove Albion, terwijl AZ-spits Wout Weghorst ook aan de lopende band scoort en daarmee wellicht interesse wekt van andere clubs. De twee spelers hebben een verleden bij Emmen.