Of Ziyech ze zondag neemt? Daar ga ik niet vanuit

"Of Ziyech ze zondag neemt? Daar ga ik niet vanuit"

19-01-2018 21:04
9

Lasse Schöne zette in april vorig jaar de Arena in vuur en vlam, maar aan zijn wonderschone vrije trap in de eerste minuut tegen Feyenoord denkt hij niet vaak meer terug. Toch zou hij het zondag graag over willen doen.

"Soms komt het weleens voorbij, mensen herinneren me eraan", zegt Schöne tegen NUSport. "Dit is een nieuwe wedstrijd in een nieuw seizoen. Het maakt mij niet zoveel uit wie 'm maakt, zolang het maar iemand van Ajax is." Schöne is niet van plan om de vrije trappen af te staan aan Hakim Ziyech, die ook regelmatig aanlegt voor een vrije trap. Met een knipoog: "Of Ziyech ze zondag neemt? Daar ga ik niet vanuit."

Wedden

Meer odds

Schöne houdt van beladen wedstrijden, die bij hem wat extra's losmaken. "Ik hou er wel van als er druk op ligt, maar die ligt er altijd op in De Klassieker. Dit is een wedstrijd die we willen winnen. Zaterdag zien we alle supporters op de training. Het leeft zo enorm hier. Het zal in Rotterdam ook wel leven. Dit zijn fantastische wedstrijden. Het is altijd lekker in een volle Arena."

Bij Ajax vinden ze het weer eens tijd worden voor een landstitel, want die is al vier jaar niet gewonnen. "Mee eens, dat vind ik ook", zegt Schöne. "De achterstand was een paar maanden geleden tien punten, nu vijf. Die inhaalrace zijn al we begonnen. Als je wint begin je gelijk lekker en kunnen we naar boven kijken."