Dessers redt Utrecht-debutant De Jong tegen AZ: remise in Galgenwaard

Dessers redt Utrecht-debutant De Jong tegen AZ: remise in Galgenwaard

19-01-2018 22:01
44

Jean-Paul de Jong heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van FC Utrecht gelijkgespeeld. AZ kwam in de Galgenwaard op voorsprong, maar Cyriel Dessers redde een punt voor de thuisploeg: 1-1.

Hoewel Utrecht goed van start ging tegen AZ, was de eerste niet bepaald verheffend. Sander van de Streek kreeg al vroeg in de wedstrijd een kans, net als Willem Janssen. Bij AZ waren Guus Til en Teun Koopmeiners gevaarlijk. Een domper voor John van den Brom is dat AZ-spits Wout Weghorst tegen een gele kaart aanliep en daardoor volgende week tegen Willem ll niet mee mag doen vanwege een schorsing.

Vroeg in de tweede helft opende AZ de score. Een corner van de Alkmaarders werd door Utrecht slecht verwerkt, waarna Jonas Svensson niet nadacht en vanaf de rand van de zestien snoeihard uithaalde: 0-1. Cyriel Dessers stond daarvoor al klaar om in te vallen en werd ook gebracht. Als het een beetje tegenzit moet Utrecht het lange tijd zonder Van de Streek stellen, die met een op het oog zware knieblessure per brancard van het veld moest.

Een kwartier voor tijd fabriceerde Utrecht de gelijkmaker. De voorzet van Gyrano Kerk werd bewust genegeerd door Zakaria Labyad, waarna Dessers zijn zevende treffer van het seizoen maakte. AZ zocht naar de 1-2, maar moest ook alle zeilen bijzetten om niet nog een Utrechtse goal te incasseren. Dat gebeurde niet, waardoor Utrecht door de remise zesde blijft. AZ blijft derde met 39 punten.