'In de catacomben zei hij dat hij het jammer vond dat ik niet meer bij Ajax zat'

'In de catacomben zei hij dat hij het jammer vond dat ik niet meer bij Ajax zat'

19-01-2018 23:26
13

Angelos Charisteas kan zich nog goed herinneren hoe woest het Feyenoord-publiek was na de 0-4 nederlaag tegen Ajax in 2006. De 37-jarige spits speelde toen voor de Rotterdammers en maakte zijn eerste Klassieker als Feyenoorder mee.

"Ajax won met 0-4 in De Kuip. Het publiek was woedend", zegt Charisteas op de clubsite van Ajax. "Maar ik herinner me vooral dat duel omdat ik na afloop shirtje wisselde met Jaap Stam. Hij was die zomer naar Ajax gekomen, ik had de voorbereiding nog met hem meegemaakt. Mijn respect voor Japie is enorm, een fantastische speler. In de catacomben vertelde hij me dat hij het jammer vond dat ik niet meer in zijn team zat. Dat raakte me enorm."

Charisteas waagt zich vervolgens aan een voorspelling voor komende zondag. "Normaal gesproken is het 50/50, maar omdat het in de ArenA is en Ajax iets beter in vorm, geef ik ons 60 procent kans op een zege. Ik hoop dat de spanning niet te veel wordt opgevoerd. Buitenlandse spelers hebben misschien iets minder gevoel bij de Klassieker en dat is alleen maar goed. Je moet het uiteindelijk gewoon proberen te zien als een wedstrijd en er alles aan doen om als winnaar van het veld te stappen."