Ajacied heeft geen flauw idee: Berghuis? Wat is dat?

Ajacied heeft geen flauw idee: "Berghuis? Wat is dat?"

20-01-2018 11:43
19

Nicolas Tagliafico erkent dat het moeilijk is om op jonge leeftijd de overstap te maken naar een ander continent. De 25-jarige Ajacied heeft het echter goed naar z'n zin in Amsterdam en mag zondag waarschijnlijk debuteren tegen Feyenoord.

"Toen ik achttien was begon ik net in de eerste divisie", zegt de Argentijn tegen de NOS. "Als verdediger is het soms lastig om op jonge leeftijd te emigreren. Ze zijn misschien vooral op zoek naar aanvallers, spelers die kunnen verrassen in de aanval. Voor mij was dat wat lastiger, maar nu ben ik hier en daar moet ik van profiteren."

Marc Overmars zei na de komst van Tagliafico dat hij een leider heeft binnengehaald. "Een van m'n kwaliteiten is m'n gedrevenheid", zegt de verdediger. "Ik motiveer m'n ploeggenoten en ga ervoor op het veld. Het communiceren gaat nog een beetje moeilijk omdat ik de taal nog niet spreek. Maar ik leer m'n ploeggenoten steeds beter kennen en help waar ik kan."

Zondag treft Tagliafico Steven Berghuis als directe tegenstander, maar de Ajacied moet even bijgebracht worden wie de Feyenoorder is. "Berghuis? Wat is dat? De aanvaller van Feyenoord? Sorry, ik heb het wel gelezen, maar wist niet hoe het uitgesproken werd. Ik heb gezien dat hij aan mijn kant speelt, aan de linkerkant. Hij trekt vaak naar binnen en is een behendige speler. Het wordt lastig, maar niet alleen door hem. Het is een sterke tegenstander, een Klassieker. Die is in het algemeen extra lastig."