Update: 'Aubameyang en Arsenal bereiken akkoord: 10 miljoen per seizoen'

Update: 'Aubameyang en Arsenal bereiken akkoord: 10 miljoen per seizoen'

21-01-2018 08:04
30

Er is beweging rond Pierre-Emerick Aubameyang. Volgens het Duitse Kicker heeft Arsenal een eerste bod van iets meer dan 50 miljoen euro uitgebracht op de spits van Borussia Dortmund.

Het lijkt het startschot van de onderhandelingen over Aubameyang, want 50 miljoen is voor Dortmund niet genoeg. De club stemt alleen in met bedragen van 60 miljoen euro of meer. Aubameyang heeft nog een contract tot medio 2021 in Dortmund, maar is hard op weg naar de uitgang.

De aanvaller trainde zaterdagochtend een uur mee met de reserves van Borussia Dortmund. Vrijdagavond kwam hij vanwege motivatieproblemen niet in actie met de club tegen Hertha BSC, maar voetbalde hij in de zaal met vrienden, getooid in een shirt van de zomerse dwarsligger en inmiddels FC Barcelona-speler Ousmane Dembélé. Aubameyang kan bij Arsenal 10 miljoen euro per jaar verdienen en de opvolger worden van Alexis Sánchez, die naar Manchester United gaat verkassen.

Update 20.52: Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke heeft zaterdagavond laten weten dat Arsenal zich in Duitsland gemeld heeft voor Aubameyang. Watzke sprak zich tegenover Duitse media niet uit over de hoogte van het bod dat gedaan is. Na afloop van Arsenal-Crystal Palace zei Arsène Wenger dat van een deal 'nog zeker geen sprake is'. 

Update 21/1, 8.04: Aubameyang en Arsenal zijn er volledig uit. De pijlsnelle aanvaller uit Gabon tekent een contract tot medio 2021 zodra de Londenaren een akkoord hebben bereikt met Borussia Dortmund. Aubameyang gaat tien miljoen euro per seizoen verdienen, meldt The Guardian-verslaggever Fabrizio Romano. De clubs zijn nog in gesprek.