'Ajax keurt aankoop zondagmiddag: gevolgen voor zomeraanwinst én Zeefuik'

'Ajax keurt aankoop zondagmiddag: gevolgen voor zomeraanwinst én Zeefuik'

20-01-2018 15:15
74

De komst van Rasmus Nissen Kristensen naar Ajax heeft gevolgen voor Deyovaisio Zeefuik (foto). De kans is aanwezig dat de jonge rechtsback nog deze maand verhuurd wordt door zijn club. Ook Luis Orejuela moet vrezen. 

Voetbal International meldt dat zaterdagmiddag. Alles wijst erop dat de transfer van Kristensen (20) snel wordt afgerond. Volgens VI betaalt Ajax ongeveer 5,5 miljoen euro aan FC Midtjylland voor de Deen. Kristensen wordt zondag gekeurd in Amsterdam en tekent daarna een meerjarig contract. De jeugdinternational komt uit de koker van hoofd scouting Henk Veldmate en Scandinavië-kenner John Steen Olsen. 

Zeefuik en Luis Manuel Orejuela lijken het kind van de rekening te worden a de komst van Kristensen. Orejuela werd in de zomer aangetrokken, maar de Colombiaan heeft nog bepaald niet kunnen overtuigen. De 22-jarige back viel één keer in op het hoogste niveau.

Zeefuik mocht een paar keer meedoen onder de inmiddels ontslagen Marcel Keizer. Ook hij liet geen sterke indruk achter. VI denkt dat de negentienjarige rechtsback mogelijk verhuurd wordt deze maand.