Negen doelpunten tegen Feyenoord: Heeft weinig met de ranglijst te maken

Negen doelpunten tegen Feyenoord: "Heeft weinig met de ranglijst te maken"

20-01-2018 18:47
11

Siem de Jong geldt bij Ajax als specialist op het gebied van Klassiekers. De 28-jarige middenvelder scoorde in 2007 tijdens zijn eerste wedstrijd tegen Feyenoord en wist ook eerder dit seizoen het net te vinden in De Kuip.

Inmiddels staat de teller op negen doelpunten in de Klassieker. "In dat soort wedstrijden een doelpunt maken, het blijft mooi", glimlacht De Jong in gesprek met de clubsite van Ajax. Volgens de ervaringsdeskundige roepen confrontaties met Feyenoord altijd speciale gevoelens op. "We hebben wel eens meegemaakt dat de afstand in punten groter was. Maar deze wedstrijd leeft altijd. Het heeft weinig met de ranglijst te maken."

Dat de supporters van Ajax er ook zo over denken, bleek wel tijdens de laatste training voorafgaand aan de Klassieker. De Amsterdamse fans hadden een fraaie sfeeractie voorbereid. "Het geeft een extra lading. Die support zorgt voor een boost", aldus De Jong, die zondag in de Arena graag op het veld wil staan. Of het ook gaat gebeuren, weet hij echter niet. "Ik doe altijd mijn uiterste best de trainer te overtuigen, maar ik weet zeker dat alle jongens er zo over denken."