Fraser over vieze Matavz-elleboog: De scheids was één van de factoren

Fraser over vieze Matavz-elleboog: "De scheids was één van de factoren"

20-01-2018 23:54
46

Vitesse-trainer Henk Fraser heeft zijn spits Tim Matavz zaterdagavond verboden om met de media te praten. De Sloveen deelde tijdens Vitesse - sc Heerenveen (1-1) opzichtig een smerige elleboog uit aan Denzel Dumfries. 

Fraser hield Matavz weg van de camera's en schrijvende pers. "Dat heb ik zeker bepaald. De beelden zijn voor de experts om te beoordelen en ik wil mijn spelers hiervan weghouden. Want ik kan iets doms zeggen in een impulsieve bui, dus dan geldt dat ook voor mijn spelers", zei de coach in gesprek met FOX Sports. 

Tijdens het duel had hij de elleboog van Matavz niet gezien. FOX Sports toonde Fraser de beelden. "Ik ken mijn spelers als mensen die dit niet doen, maar als je dit ziet, dan denk ik dat je weinig steun van mij nodig hebt om dit te kunnen beoordelen. Dit kan iedereen zelf wel beoordelen."

"'Het mag nooit een argument zijn, en daarom bedoel ik dat dus ook niet zo, maar ik denk dat een van de factoren ook wel de scheidsrechter was. Ik vond hem echt heel erg matig en vond dat hij een hoop irritatie opwekte. Ik kan me een aantal momenten herinneren waarin de scheidsrechter niet adequaat genoeg reageert. Maar nogmaals: dat maakt deze actie van Matavz niet goed."

Check ook: Schandalige actie Matavz: spits plant elleboog in gezicht Heerenveen-verdediger