Geen lekker gevoel bij 'officieel veilig' PEC: 'Ik had er meer van verwacht'

Geen lekker gevoel bij 'officieel veilig' PEC: 'Ik had er meer van verwacht'

21-01-2018 08:29
15

Bram van Polen is niet bang dat PEC Zwolle onder de druk bezwijkt nu de doelstelling is bijgesteld. De Zwollenaren willen dit seizoen voor Europees voetbal gaan.

Volgens Van Polen is het logisch dat de doelstelling is aangepast. "De oorspronkelijke doelstelling was handhaving en ik denk dat je dat gehaald hebt, met 36 puntjes", zegt de aanvoerder tegen FOX Sports. "Met tien puntjes erbij zit je in de play-offs. Dus als je jezelf een beetje wil prikkelen, dan vind ik Europees voetbal wel een mooie doelstelling."

PEC zette zaterdag een nieuwe stap door NAC Breda met 1-0 te verslaan. Toch genoot Van Polen niet van zijn ploeg. "Op het eerste kwartier na waren we heel middelmatig in balbezit", analyseert de verdediger. "Het was een matige wedstrijd van ons, ik had er meer van verwacht. Helaas. We hebben wel gewonnen, maar ik sta hier niet met een lekker gevoel."

Coach John van 't Schip erkende dat zijn ploeg wel eens beter heeft gespeeld, maar was blij met de drie punten. "We zijn nu officieel veilig, maar we willen uiteraard meer", stelt hij. "We hebben de lat hoger gelegd en vandaag was een belangrijke eerste stap. De verwachtingen zijn hoog, na een goede eerste seizoenshelft. Nu op naar Vitesse."