Hadouir beslist spectaculaire Rotterdamse derby: tweede verlies op rij Advocaat

21-01-2018 14:20
31

Dick Advocaat wacht na zijn tweede thuisduel als trainer van Sparta nog steeds op zijn eerste punt. Een spectaculair thuisduel met Excelsior eindigde zondagmiddag in een 2-3 nederlaag. Anouar Hadouir schoot vlak voor tijd de winnende treffer binnen uit een vrije trap.

De openingsfase op Het Kasteel was zeer spectaculair. Excelsior-back Milan Massop werkte de bal ongelukkig binnen achter zijn eigen keeper. De gasten kwamen echter razendsnel terug in de wedstrijd. Ali Messaoud maakte in de vijfde minuut gelijk.

Het spel bleef daarna op en neer golven. Scheidsrechter Pol van Boekel besloot de bal in de 42e minuut op de stip te leggen nadat Mike van Duinen een overtreding had gemaakt in het strafschopgebied. Loris Brogno schoot binnen. Wéér wist Sparta de voorsprong niet lang vast te houden. Messaoud tikte een rebound van dichtbij binnen.

In de absolute slotfase waren Fred Friday en Deros Duarte namens de thuisclub twee keer héél dichtbij de 3-2. Het werd echter Excelsior dat met de drie punten huiswaarts keerde. Invaller Hadouir krulde een vrije trap fraai binnen.

Door het verlies blijft Sparta op de laatste plaats staan, met één punt minder (18) dan Roda JC. Excelsior heeft inmiddels 24 punten en staat daarmee op gelijke hoogte met nummer negen sc Heerenveen.