Invaller Azzaoui redt punt voor Willem II tegen FC Groningen na supergoal Doan

21-01-2018 16:25
16

Willem II en FC Groningen zijn de tweede competitiehelft begonnen met een remise. In Tilburg eindigde de ontmoeting tussen de twee middenmoters in 1-1. Hoogtepunt was een prachtig doelpunt van Ritsu Doan.

De Japanse stilist opende de score na een kwartier voetbal. Met zijn rechtervoet pegelde de Doan snoeihard in de kruising. Willem II-doelman Mattijs Branderhorst was kansloos. Groningen koos daarna voor de omschakeling en verdedigde met veel mensen. Willem II had moeite om ruimte te vinden.

De thuisclub moest het vooral hebben van afstandschoten, vrije trappen en corners. Thom Haye was dichtbij de gelijkmaker met een schot van ver en Konstantinos Tsimikas dácht gelijk te maken, maar Mike te Wierik keerde de inzet van de linksback op de doellijn.

De aanvalsdrang van Willem II werd in de 71e minuut beloond met de gelijkmaker. Ismail Azzaoui, tien minuten eerder ingevallen, ontving de bal buiten het strafschopgebied en schoot de bal knap in de verre hoek.

Door de remise staat Willem II nu op plek veertien, met zeventien punten. Groningen heeft vier punten meer en staat één plek hoger.