Van Marwijk over Australië-geruchten: In dat geval gaan we met elkaar praten

Van Marwijk over Australië-geruchten: "In dat geval gaan we met elkaar praten"

21-01-2018 18:34
7

Bert van Marwijk wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met het bondscoachschap van Australië. De Deventenaar reageert zondagmiddag vanuit de Johan Cruijff Arena, waar hij Ajax-Feyenoord analyseerde, op de recente berichtgeving.

De Telegraaf berichtte eerder deze week dat de voormalig Oranje-bondscoach dé favoriet is om de vacature op te vullen. Of dat ook daadwerkelijk zo is, laat Van Marwijk echter in het midden." Ik heb het gelezen en dat is eigenlijk alles. Ik weet dat ik op die lijst sta. Of het reëel is? Ja", vertelt hij voor de camera's van FOX Sports.

Van Marwijk wil in elk geval graag aanwezig zijn tijdens het aankomende WK in Rusland. "Eén van de redenen dat ik voor Saudi-Arabië heb gekozen, is om ons te kwalificeren voor het WK." De 65-jarige trainer slaagde in die missie, maar werd na de kwalificatiecyclus ontslagen, omdat hij niet zijn eigen technische staf mocht samenstellen. "Als dat in Australië wel kan en als ze mij benaderen, dan gaan we met elkaar praten en kijken of we eruit kunnen komen."