Go Ahead verrast en haalt Braziliaanse vleugelaanvaller terug naar Nederland

Go Ahead verrast en haalt Braziliaanse vleugelaanvaller terug naar Nederland

21-01-2018 19:27
5

Bruno Andrade is na een jaar weer teruggekeerd in Nederland. De Braziliaanse vleugelaanvaller verruilde Willem II halverwege het seizoen 2016/2017 voor het Israëlische Hapoel Kfar Saba, belandde vervolgens bij Birkirkara op Malta en is nu aangetrokken door Go Ahead Eagles.

De 28-jarige Andrade heeft aan de Vetkampstraat een contract tot de zomer van 2019 getekend, meldt de nummer vijftien van de Jupiler League via de officiële kanalen. Andrade is verheugd dat hij terug is in Nederland. "Het land waar ik me thuis voel. Persoonlijk, maar ook zeker sportief. Ik kies bewust voor Go Ahead Eagles. Een ambitieuze club die nu uitkomt in een league waarvan ik het spel en de uitdagingen goed ken."

Voormalig Willem II-ploeggenoot Erik Falkenburg heeft een doorslaggevende rol gespeeld in de transfer van Andrade. "Hij werd een echte vriend van mij. Wij delen namelijk dezelfde passie voor voetbal. Toen al vertelde hij over het prachtige jaar dat hij in Deventer had beleefd. Over de fans en het stadion. Over hoe voetbal wordt beleefd in De Adelaarshorst. Hij bevestigde daarmee het beeld dat ik als tegenstander had gekregen van de club."