Memphis beslist topper tegen PSG en laat Lyon-stadion ontploffen

21-01-2018 23:16
35

Dankzij Memphis Depay heeft Olympique Lyon de topper tegen Paris Saint-Germain gewonnen. De wedstrijd leek in 1-1 te eindigen, maar in de 93e minuut sloeg de Oranje-international genadeloos toe: 2-1

Memphis begon net als Kenny Tete op de bank. De wedstrijd werd al in de tweede minuut opengebroken toen Nabil Fekir besloot om alles en iedereen te verrassen door een vrije trap op doel te schieten in plaats van voor te geven: 1-0. PSG moest Neymar met een blessure missen en zag even later ook Kylian Mbappé afhaken. De Fransman werd vol omver gebeukt door de Lyon-doelman en moest van het veld worden gedragen.

Op slag van rust kwam PSG op gelijke hoogte door een snoeiharde uithaal van Layvin Kurzawa. In de tweede helft moesten de bezoekers uit Parijs met tien man verder omdat Dani Alves met direct rood van het veld werd gestuurd vanwege een overtreding op Tanguy Ndombele. Even later kwam Memphis binnen de lijnen. Nadat de Nederlander een kans had gemist, maakte hij zich in minuut 93 onsterfelijk met een afstandschot van 25 meter.

Niet veel later werd er afgefloten. Door de overwinning van Lyon is de Franse competitie weer spannend geworden. PSG heeft nog wel een voorsprong van acht punten, maar dat hadden er bij winst veertien kunnen zijn.