Opmerkelijke maatregel van Ten Hag: assistent tegen Feyenoord op de tribune

Opmerkelijke maatregel van Ten Hag: assistent tegen Feyenoord op de tribune

22-01-2018 07:20
16

Keeperstrainer Carlo L'Ami was zondagmiddag tijdens de Klassieker een opvallende afwezige in de dug-out van Ajax. De 51-jarige oud-doelman, sinds 2007 actief in Amsterdam, werd door de nieuwe trainer Erik ten Hag op de tribune geposteerd, meldt De Telegraaf.

Volgens de ochtendkrant vindt Ten Hag het prettig om minder assistenten om zich heen te hebben dan zijn voorgangers. Bovendien heeft de van FC Utrecht overgekomen oefenmeester graag dat één van zijn assistenten de wedstrijd vanaf de tribune bekijkt en analyseert, zodat Ten Hag indien nodig tijdens de rust van advies kan worden voorzien.

In de wedstrijd tegen Feyenoord werd die rol vervuld door L'Ami én door Richard Witschge (links op de foto). De voormalige middenvelder werd tijdens het trainingskamp op tijdelijke basis aan de technische staf toegevoegd, maar Ten Hag wil hem nu behouden. Naar verwachting begint Ajax deze week met de besprekingen over het parttime-contract van Witschge, dat omgezet moet worden in een vaste verbintenis.