Lof voor 'topspeler' Ziyech: Daar kan hij makkelijk meespelen, fluitend

Lof voor 'topspeler' Ziyech: "Daar kan hij makkelijk meespelen, fluitend"

22-01-2018 08:30
35

Hakim Ziyech kan fluitend mee bij een club als Fenerbahçe. Dat stelt Mario Been, die zeer gecharmeerd is van de 24-jarige spelmaker van Ajax.

"Hij kan het verschil maken en kan Ajax misschien nog wel langs PSV brengen", aldus Been bij FOX Sports. "Ziyech kan het spel verplaatsen en doet dingen die een ander niet kan. Elke ploeg zit te wachten op een speler die het van achter naar voren kan verplaatsen en iemand met één bal voor de goal kan zetten. Dat is een kwaliteit die je nodig hebt om in de top te spelen."

Been denkt dat Ziyech ook mee kan in de Europese top. "Maar dan moet je wel een ploeg hebben die op de helft van de tegenstander speelt. Fenerbahçe? Daar zou hij makkelijk mee kunnen spelen, fluitend", aldus de trainer, die vorig seizoen assistent-trainer was bij Fenerbahçe. "Ziyech beheerst alles wat een topspeler nodig heeft. Hij heeft de kwaliteiten, weet wat hij moet doen, ziet alles net iets sneller dan een ander... Ik dicht hem enorm veel kwaliteiten toe, dus hij kan ook bij Fenerbahçe spelen, ja."