Update: Ajax-transfer krijgt vorm: medische keuring met succes doorstaan

Update: Ajax-transfer krijgt vorm: medische keuring met succes doorstaan

Gepubliceerd: maandag 22 januari 2018 om 20:44ma 22-01-2018 om 20:44

Marc Overmars bevestigt maandag in het Parool dat Ajax zich gaat versterken met Rasmus Nissen. De Deense rechtsback komt over van FC Midtjylland.

Overmars pakte afgelopen weekend door met de komst van Nissen, die maandag of dinsdag wordt gepresenteerd in Amsterdam. "Een sterke rechtsback van 1 meter 85. Onze scout in Scandinavië, John Steen Olsen, heeft hem al langer in het vizier", vertelt Overmars. "Vorig jaar wilde zijn club hem nog niet laten gaan. Nu hebben we toegeslagen."

De Ajax-directeur haalde deze winter in de persoon van Nicolás Tagliafico ook al een linksback naar Ajax. De Argentijn debuteerde in de Klassieker en werd meteen uitgeroepen tot man van de wedstrijd. "Daar had ik alle vertrouwen in", aldus Overmars. "Veel spelers hebben een gewenningsperiode nodig als ze naar Ajax komen, maar Nicolás is 25 jaar en loopt al een tijdje mee op het hoogste niveau. Wat hij liet zien vandaag, was prima. Niet alles was goed, in de eerste helft was hij Berghuis even kwijt, maar gelukkig hebben we een uitstekende keeper."

Update 20.44: De transfer van Nissen is maandagavond weer een stapje dichterbij gekomen, meldt Voetbal International. De rechtsback heeft zijn medische keuring in Amsterdam met succes doorstaan. Nissen is tijdelijk teruggekeerd naar Denemarken, maar zal op korte termijn worden gepresenteerd door Ajax.

Lees ook: 'Volgende Ajax-aankoop in aantocht: contract voor 4,5 jaar in Amsterdam'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws