Van Persie 'concurrent' voor Feyenoord-duo: 'Wereldwijd een van de beste'

Van Persie 'concurrent' voor Feyenoord-duo: 'Wereldwijd een van de beste'

22-01-2018 16:04
24

Hoewel ze er een concurrent bij krijgen, zijn Nicolai Jörgensen en Jens Toornstra blij met de komst van Robin van Persie naar Feyenoord. De twee hopen dat de 34-jarige routinier voor een impuls kan zorgen.

"Van Persie is wereldwijd een van de beste spitsen van de afgelopen jaren. Iedereen bij Feyenoord kan van hem leren", zegt Jörgensen tegen NU.nl. De Deense spits zag de zeven jaar oudere Van Persie jarenlang als voorbeeld. "Zijn techniek en zijn afronding zijn een genot om naar te kijken."

Wedden

Meer odds

Dat Van Persie ook een concurrent wordt van Jörgensen, die zondag in de met 2-0 verloren Klassieker tegen Ajax met twee gele kaarten van het veld wordt gestuurd, ziet hij niet als een probleem. "Ik ben vooral blij dat hij komt. Van Persie is een quality player."

Ook Jens Toornstra vreest niet meteen voor zijn plek. "Dirk Kuyt was ook een concurrent, maar ik was blij dat hij er was", aldus de aanvallende middenvelder. "Kijk eens wat Dirk ons uiteindelijk gebracht heeft: de titel. Ik hoop dat Van Persie ons ook die energie geeft."