'Geruchten over Zidane-vertrek winnen aan kracht: PSG heeft al contact gelegd'

'Geruchten over Zidane-vertrek winnen aan kracht: PSG heeft al contact gelegd'

22-01-2018 18:47
26

Zinedine Zidane wordt volgend seizoen mogelijk trainer van Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht is naar verluidt niet overtuigd van Unai Emery en zou Zidane al benaderd hebben om over een half jaar het stokje van de 46-jarige Bask over te nemen.

Volgens The Daily Mail en het Spaanse Sport hangt de toekomst van Emery in Parijs 'aan een zijden draadje'. De trainer liep afgelopen seizoen de Franse landstitel mis en sneuvelde al in de tweede ronde van de Champions League na een smadelijke 6-1 nederlaag tegen FC Barcelona. PSG staat inmiddels een straatlengte voor op de concurrentie in de Ligue 1, maar Emery heeft moeite om de harmonie in de spelersgroep te bewaren.

Volgens het bestuur van de Parijzenaren beschikt Zidane over meer leiderschap dan Emery en kan hij beter omgaan met alle ego's in de kleedkamer. Emery beschikt over een aflopend contract, dat niet verlengd zal worden wanneer PSG wederom vroegtijdig wordt uitgeschakeld in de Champions League. Onlangs doken er al berichten op vanuit Spanje waarin gesuggereerd werd dat Zidane aan zijn laatste seizoen bij Real Madrid bezig is.