Liverpool verliest van hekkensluiter; fout Van Dijk, krankzinnige laatste seconden

22-01-2018 23:15
44

Op bezoek bij hekkensluiter Swansea City heeft Liverpool een pijnlijke nederlaag geleden. Mede dankzij een zwak moment van Virgil van Dijk won de ploeg uit Wales met 1-0.

Jürgen Klopp begon met Georginio Wijnaldum in de basis en bij Swansea speelden Leroy Fer en Mike van der Hoorn. Swansea was niet van plan om het spel te maken tegen Liverpool en liet de bezoekers komen. De goal viel vijf minuten voor de rust en kwam volledig uit de lucht vallen. Een corner werd slecht weggekopt door Van Dijk, waarna Alfie Mawson de bal binnen kon schieten.

Liverpool ging in de tweede helft vol voor de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan een gekraakt schot en een vrije trap van sterspeler Mohamed Salah. Klopp wisselde en bracht Adam Lallana en Danny Ings, maar ook zij konden niets meer aan de score veranderen. In de absolute slotfase kwam Swansea goed weg. Eerst kopte Roberto Firmino in de 94e minuut op de paal, waarna de rebound vlak voor het doel werd overgeschoten door Lallana. Daarna werd er afgefloten.

Door de nederlaag laat Liverpool de kans om naast nummer drie Chelsea te komen liggen. Bovendien is er een einde gekomen aan een serie van veertien ongeslagen Premier League-wedstrijden op rij. Swansea staat nog steeds laatste, maar is wel naast West Bromwich Albion gekomen.