Van Persie reageert op kritische Van Hanegem: 'Ik lees zijn columns ook'

Van Persie reageert op kritische Van Hanegem: 'Ik lees zijn columns ook'

23-01-2018 08:39
40

Pierre van Hooijdonk, Jan Everse, Willem van Hanegem - diverse analisten en columnisten waren afgelopen week kritisch over de komst van Robin van Persie naar Feyenoord. De 34-jarige routinier vindt het logisch dat er veel wordt gezegd en geschreven over zijn rentree in de Eredivisie. 

"Het is eigenlijk mijn schuld dat ik clubs kies met veel following, met veel meningen", aldus Van Persie in gesprek met FOX Sports. "Het zijn allemaal topclubs, dat hoort erbij. Dat is de consequentie die ik op me neem."

"Ik vind het bijvoorbeeld nog steeds leuk als ik de column van Wim Kieft lees met zijn mening over mij, vorige week. Dat streelt me wel. Maar ik lees ook de columns van Willem van Hanegem, bijvoorbeeld, en daar heb ik ook geen issues mee", vervolgt de alltime topscorer van Oranje. "Willem is een legend, Willem mag zijn mening hebben. Als iemand een mening mag hebben is het Willem. Willem is een heel open en eerlijke man."

Van Hanegem schreef dat hij geen voorstander is van de komst van Van Persie. "Ik weet ook dat als je voor een club als Feyenoord kiest, dat er dan meningen zijn en die meningen zullen niet allemaal positief zijn. Door de jaren heen heb ik wel beter leren omgaan met dat soort dingen. Als je jonger bent, dan ben je nog wat zoekende. Ik heb daarin ook fouten gemaakt. Hopelijk kan ik wel veel mensen blij maken."