Twijfels over kwaliteiten Van Bronckhorst: 'Hij is door het ijs gezakt zondag'

Twijfels over kwaliteiten Van Bronckhorst: 'Hij is door het ijs gezakt zondag'

23-01-2018 08:42
77

Giovanni van Bronckhorst leidde Feyenoord naar de eerste landstitel in achttien jaar, maar dit seizoen worden er vraagtekens geplaatst bij zijn kwaliteiten. De trainer kon zondag in de Klassieker niet overtuigen met zijn keuzes.

"Van Bronckhorst heeft het heel moeilijk", zegt NOS-commentator Arman Avsaroglu in het Sportforum. "Je kunt je afvragen of hij wel die goede coach is, die wij van hem gemaakt hebben vorig seizoen." Ook Volkskrant-journalist Robèrt Misset twijfelt aan de capaciteiten van Van Bronckhorst. "Zijn keuzes zijn zeer te betwisten. Je herkent een topcoach aan zijn wisselbeleid."

"Niemand begreep zijn wissels tegen Ajax", vult Avsaroglu aan. "Sofyan Amrabat voor Steven Berghuis na rood voor Nicolai Jörgensen? Je ziet dat hij in grote wedstrijden het duel niet naar zich toe kan trekken. Als ik iemand moet kiezen die zondag door het ijs is gezakt, dan zeg ik Van Bronckhorst."

Volgens Misset begon Feyenoord al verkeerd aan de wedstrijd. "Die opstelling alleen al. Tegenhouden? Je moet winnen! Het straalt niets van lef uit. Robin van Persie heeft dat wel. Branie en bravoure. Dat hebben ze zondag gemist."