Update: FC Barcelona onthult nieuwe club van Mascherano: transfer op 26 januari

Update: FC Barcelona onthult nieuwe club van Mascherano: transfer op 26 januari

24-01-2018 10:29
23

FC Barcelona bevestigt via de officiële kanalen dat Javier Mascherano vertrekt. De Argentijnse routinier neemt na 7,5 jaar in Camp Nou afscheid. Barça meldt niet waar Mascherano (33) zijn carrière voortzet. Volgens diverse media gaat de oud-speler van Liverpool en West Ham United aan de slag in China.

Woensdag krijgt Mascherano een officieel afscheid in Barcelona. De verdediger kwam sinds het seizoen 2010/11 tot 334 duels in het shirt. Hij won achttien hoofdprijzen en scoorde welgeteld één keer. Onder meer president Josep Maria Bartomeu en de volledige selectie van Barça zullen woensdag aanwezig zijn bij het afscheid.

Mascherano werd in de zomer van 2010 voor zo'n 25 miljoen euro overgenomen van Liverpool. Aanvankelijk speelde hij op het middenveld van de Catalanen, maar Pep Guardiola transformeerde hem tot centrale verdediger. Slechts drie buitenlanders speelden méér officiële duels voor Barça: Leo Messi, Phillip Cocu en Dani Alves.

Verwacht wordt dat Hebei China Fortune dinsdag of woensdag de transfer van Mascherano wereldkundig maakt. De Chinese club zal ongeveer tien miljoen euro betalen voor de Argentijn.

Update 24/1 10.32: FC Barcelona heeft woensdagochtend bevestigd dat Hebei China Fortune FC de nieuwe club is van Javier Mascherano. De Argentijn begint op 26 januari aan zijn nieuwe avontuur bij de Chinese club.