Tagliafico doet 'denken aan Maxwell': 'Dat zag je bij die assist bij de 1-0'

Tagliafico doet 'denken aan Maxwell': 'Dat zag je bij die assist bij de 1-0'

23-01-2018 19:35
70

Nicolas Tagliafico deed zondag tijdens de Klassieker tegen Feyenoord denken aan de Braziliaanse oud-Ajacied Maxwell. Dat stelt Jaap de Groot in Telesport vandaag. De Argentijn werd bij zijn debuut meteen uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

"Heel knap dat hij er meteen staat. Hij doet meteen wat van hem verlangd wordt en dat in de Klassieker", aldus De Groot. "Hij deed me gelijk denken aan Maxwell. Een back die goed kan voetballen, een goed gevoel voor positie heeft en ook met ruimte om kan gaan, dat zag je bij de assist die hij gaf bij de eerste goal."

De Groot vindt Tagliafico een versterking voor Ajax. "Qua mentale hardheid is hij sowieso een toevoeging. Het is gewoon een jonge Argentijnse prof die voor zijn brood voetbalt. Als je vraagt: gaat hij Ajax naar de titel gaat helpen? Dat weet ik niet, maar met Tagliafico hebben de Amsterdammers wel een extra zekerheidje in de verdediging."

De 25-jarige linksback is zelf ook gelukkig met zijn debuut. "Ik wil altijd mijn team helpen, mijn steentje bijdragen. Zowel in verdedigend en aanvallend opzicht. Tijdens de wedstrijd is dat gelukkig gelukt. Ik weet dat ik nog moet verbeteren. Ik moet me verder aanpassen aan het voetbal, aan het team, aan alles", zegt hij tegen Ajax TV.

"Gelukkig had ik een goed rendement, maar tranquilo tranquilo. Ik dank de fans voor hun liefde. En de groep ook, want dankzij hen kon ik me snel aanpassen", besluit Tagliafico.