'Overmars klopt met extra geld aan voor aanvaller, Ten Hag heeft andere voorkeur'

'Overmars klopt met extra geld aan voor aanvaller, Ten Hag heeft andere voorkeur'

25-01-2018 06:42
79

Ajax gaat opnieuw een poging wagen om Hassane Bandé al tijdens de huidige winterstop naar Amsterdam te halen. Door het vertrek van Amin Younes naar SSC Napoli is de club op zoek naar een extra vleugelaanvaller.

Eerder waagde directeur spelersbeleid Marc Overmars al een poging om Bandé vroegtijdig naar Ajax te halen, maar kreeg toen nul op het rekest. Nu probeert hij het weer, melden Het Nieuwsblad en De Telegraaf. Zakaria Labyad van FC Utrecht is nadrukkelijk in beeld als vervanger van Younes, maar Overmars lijkt de voorkeur te geven aan Bandé, die eigenlijk komende zomer naar Ajax zou gaan. Coach Erik ten Hag ziet Labyad het liefst komen.

Net als eerder deze transferperiode wil KV Mechelen ook nu niet meewerken aan een vervroegde transfer van Bandé naar Amsterdam. Ajax was eerder bereid om een half miljoen extra op tafel te leggen om Bandé nu al te laten komen, maar daar was Mechelen niet gevoelig voor. De club probeert de transfer met extra geld alsnog voor elkaar te krijgen.

Bandé vertrekt komende zomer in ieder geval naar Ajax. De Amsterdamse club legde maar liefst 9,5 miljoen euro neer voor de aanvaller, die ook bij PSV in beeld was. Overmars zoekt naar een opvolger voor Younes, die bij Ajax zijn basisplaats was kwijtgeraakt aan Justin Kluivert. De transfer van de 24-jarige Duitser naar Napoli moet door beide clubs nog wel bevestigd worden.