'Ajax komt 'stilstaande Ferrari' tegemoet: zaakwaarnemer smeekte Overmars'

'Ajax komt 'stilstaande Ferrari' tegemoet: zaakwaarnemer smeekte Overmars'

25-01-2018 07:12
27

Ajax was niet van plan om Amin Younes deze transferperiode te laten gaan, maar directeur Marc Overmars is na een smeekbede van zaakwaarnemer Nicola Innocentin alsnog overstag gegaan. De 24-jarige Duitser wilde Amsterdam maar wat graag verlaten voor SSC Napoli.

De Telegraaf meldt dat Younes Overmars 'eeuwig dankbaar' is. "Marc, Amin is een Ferrari die stilstaat. Hij moet uit de garage", zo citeert De Telegraaf de zaakwaarnemer van Younes. De buitenspeler wil kans blijven maken op deelname aan het WK met Duitsland en een plekje op de Ajax-bank zou zijn kansen niet ten goede komen.

Naast Napoli was ook Swansea City concreet geïnteresseerd in Younes. De laagvlieger van de Premier League bood maar liefst het dubbele (10 miljoen) van wat Napoli betaalt voor Younes, maar de speler voelde weinig voor een transfer naar Engeland. Overmars wilde van Napoli hetzelfde bedrag hebben als wat Swansea bood om ook maar enigszins over een transfer na te denken, maar daar wilden ze in Italië niet aan.

Uiteindelijk komt Ajax Younes tegemoet en neemt Overmars genoegen met de helft van dat bedrag. Naast Napoli en Swansea hadden onder meer ook Zenit Sint-Petersburg, Internazionale en Sevilla interesse. Younes gaat bij Napoli een contract voor 4,5 jaar tekenen, maar is mondeling akkoord over een verbintenis voor 5,5 jaar. Door Italiaanse regelgeving mag een speler maximaal vijf jaar tekenen. In Napels strijkt Younes 1,5 miljoen euro netto per seizoen op.

Lees ook: 'Ajax maakt afspraken met Napoli: transfersom kan oplopen tot bijna 8 miljoen'