De Mos over Ajax-aankoop: 'Ik heb het niet gezien, begrijp de hype niet'

De Mos over Ajax-aankoop: 'Ik heb het niet gezien, begrijp de hype niet'

25-01-2018 16:35
136

Nicolás Tagliafico werd tijdens zijn eerste officiële duel in het shirt van Ajax - uitgerekend tegen Feyenoord - direct uitgeroepen tot Man of the Match. Behoorlijk overdreven, vindt Aad de Mos. Hij zag de Argentijnse back niets bijzonders doen in De Klassieker en spreekt dan ook van een hype. 

'Wie Tagliafico tot man of the match heeft gekozen zat waarschijnlijk met een blinddoek om', stuurde fanatiek twitteraar De Mos zondagmiddag de wereld in. "Ja, dat vond ik een beetje een hype. Hij speelt een paar balletjes in op Justin Kluivert en via de voet van Steven Berghuis is hij betrokken bij de goal van Donny van de Beek", aldus de analist en oud-trainer van Ajax in gesprek met VoetbalPrimeur. 

Wedden

Meer odds

"Hij won ook nog een paar kopduels. Om dan te spreken van Man of the Match... Geen idee wie dat trouwens bepaalt bij Ajax. Voor sommige jongens kan het natuurlijk wel een steuntje in de rug zijn. Maar Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt, Joël Veltman - dát waren de echte uitblinkers."

Na het oefenduel tussen Ajax en Lyngby tijdens de winterstop (5-1 winst) was De Mos ook niet bepaald lyrisch over de 25-jarige Tagliafico. "Degelijk. Dat is het. Erik ten Hag zei: het is een leider, hij neemt het elftal op sleeptouw. Kan ik me niet voorstellen. Spelers in de as doen dat. Ik heb het nooit anders gezien en dat zal altijd zo blijven. Keepers, centrale verdedigers, een nummer tien, topscorers: daar draait het om."

"Na die wedstrijd tegen Lyngby was het niet zo dat ik bij mensen op visite ging en zei: zó, ik heb nou een back gezien! Dat heb ik nog nooit gezien. Dus die hype begrijp ik niet."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)