Aflopend contract in Heerenveen: Kan ik beter eerst tegen de club zeggen

Aflopend contract in Heerenveen: "Kan ik beter eerst tegen de club zeggen"

25-01-2018 19:39
16

Blijft-ie wel of blijft-ie niet? Het contract van Jurgen Streppel loopt af bij sc Heerenveen en dus wordt er volop gespeculeerd over de toekomst van trainer. Streppel houdt zich voorlopig op de vlakte over de situatie. 

"Of ik verder wil of niet dat kan ik beter eerst tegen de club zeggen", tekent Voetbal International op uit de mond van oefenmeester. "Dan moeten we allebei aangeven hoe we de toekomst zien en of dat klikt. Maar ik vind Heerenveen een heel mooie club, die aanvallend voetbal wil spelen. Of dat altijd kan met de middelen die hier zijn moet je je afvragen, want zo goed als in het verleden zijn we niet meer. Maar van die gedachte ben ik wel voorstander, misschien wel extreem."

"Spelers jong inkopen en beter maken is de policy hier", vervolgt hij. "Dan heb je te maken met een speler die misschien vaak dezelfde fouten maakt. Dat doet hij over vijf jaar niet meer, maar dan speelt hij niet meer voor ons. Dat is het leergeld dat wij moeten betalen. Daar moet je mee leven als club in onze positie."

Streppel, die eerder aan het roer stond bij Helmond Sport en Willem II, werkt sinds medio 2016 in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen staat op dit moment op de negende plek. 

Lees ook: Stoelendans in Eredivisie: duo blijft, kwartet vertrekt, trio in gevarenzone