Matavz vindt Dumfries 'toneelspeler' en ontkent elleboog; KNVB verhoogt eis

Matavz vindt Dumfries 'toneelspeler' en ontkent elleboog; KNVB verhoogt eis

25-01-2018 21:30
106

Vitesse en Tim Matavz kunnen niet leven met de forse schorsing die de KNVB de Sloveense spits wil opleggen naar aanleiding van een vermeende elleboogstoot die hij uitdeelde aan Denzel Dumfries tijdens het duel met sc Heerenveen van zaterdagavond. Donderdag diende er in Zeist een strafzaak. 

De Gelderlander was aanwezig bij de zitting. Matavz liet weten dat hij Dumfries 'een toneelspeler' vindt. De topscorer van Vitesse deelde géén elleboogstoot uit volgens hemzelf. Het ging om een uitgestoken arm die door Dumfries werd weggeduwd. Dáárna zou de Heerenveen-verdediger pas naar de grond zijn gegaan.

Wedden

Meer odds

Namens Vitesse deed ook Marc van Hintum kort zijn zegje. Hij bestudeerde de beelden. 'Vitesse heeft grenzen. Maar dit is wel perceptie. Kijk de beelden goed en langzaam, dan is dit geen elleboogstoot', zei hij in Zeist. Vitesse wil daarom dat de schorsing 'wordt weggestreept'. 

De aanklager betaald voetbal vindt dat beelden juist voor zich spreken: er is wel degelijk sprake van een opzettelijke elleboogstoot. De strafeis wás vier duels schorsing en één wedstrijd voorwaardelijk. Deze eis is nu verhoogd naar vijf duels schorsing plus één duel voorwaardelijk. Vrijdagochtend wordt er uitspraak gedaan.