Update: Van der Wiel op weg naar nieuwe club: contract voor twee jaar

Update: Van der Wiel op weg naar nieuwe club: contract voor twee jaar

26-01-2018 16:08
54

Gregory van der Wiel staat op het punt om zijn loopbaan te vervolgen bij Toronto FC, meldt Sportitalia. De Nederlandse vleugelverdediger komt over van Cagliari.

Cagliari nadert een akkoord met Toronto over een transfer van Van der Wiel. Vorige week deed de club uit de Major League Soccer een eerste bod op de verdediger. Een week later staan beide partijen op het punt om tot een akkoord te komen, als we Sportitalia mogen geloven.

De 29-jarige Van der Wiel tekende vorig jaar bij Cagliari, nadat zijn contract bij Fenerbahçe werd ontbonden. Hij speelde dit seizoen slechts vijf competitiewedstrijden voor de Italiaanse club. Voor Fenerbahçe speelde Van der Wiel vier jaar lang bij Paris Saint-Germain, waar hij lange tijd basisspeler was. Van der Wiel brak in 2008 door bij Ajax. In 2013 maakte hij de transfer naar Parijs. Van der Wiel heeft 46 interlands achter zijn naam staan. Na de met 3-0 verloren interland tegen Turkije in de strijd om EK-kwalificatie, werd hij niet meer opgeroepen.

Update 16.05: De zaakwaarnemer van Van der Wiel bevestigt aan De Telegraaf dat een transfer naar Toronto bijna rond is. In de Major League Soccer ligt een contract voor twee jaar klaar. De laatste details moeten nog worden besproken en daarna moet Van der Wiel nog medisch worden gekeurd.