'Man City rondt megatransfer snel af: 65 miljoen euro, contract tot 2023'

'Man City rondt megatransfer snel af: 65 miljoen euro, contract tot 2023'

26-01-2018 23:25
26

Manchester City gaat vlak voor het sluiten van de winterse transferwindow nog een megatransfer afronden. Kwaliteitskrant The Guardian meldt vrijdagagavond dat Aymeric Laporte op het punt staat een contract tot medio 2023 te signeren in het Etihad Stadium. 

Laporte staat al jaren te boek als één van de meest talentvolle verdedigers van Europa. De 23-jarige stopper van Athletic Bilbao heeft een vaste afkoopsom in zijn contract staan. City blijkt bereid om de afgesproken 65 miljoen euro op tafel te leggen. 

In navolging van onder meer Marca meldt nu ook The Guardian dat Laporte de overstap maakt naar de Premier League. Vrijdagavond ontbrak hij bij Bilbao, dat in eigen huis aantrad tegen Eibar. In Manchester ligt een verbintenis voor 5,5 jaar voor Laporte, die vorig jaar debuteerde in de selectie van Frankrijk. Een officiële interland heeft hij nog niet gespeeld. 

Guardiola wilde koste wat kost een extra verdediger aan zijn selectie toevoegen in januari. Ook Virgil van Dijk en Jonny Evans waren in beeld bij de koploper van Engeland.