Feyenoord op zoek: vijf opties voor de opvolging van Jörgensen

Feyenoord op zoek: vijf opties voor de opvolging van Jörgensen

27-01-2018 15:20
90

Mocht Nicolai Jörgensen voor de transferdeadline nog naar Newcastle United verhuizen, en daar lijkt het op dit moment sterk op, dan wordt het voor Feyenoord nog een hele klus om een waardige vervanger aan te trekken. VoetbalPrimeur zet vijf opties voor de Jörgensen-opvolging op een rij.

Twee namen die in het geruchtencircuit circuleren kunnen direct afgeschoten worden: John Guidetti en Ricky van Wolfswinkel. Guidetti was een goede optie geweest vanwege zijn reserverol bij Celta de Vigo, maar de oud-Feyenoorder werd eerder deze maand al verhuurd aan Alavés. Van Wolfswinkel is ook een veelgehoorde naam, maar de kans dat hij echter komt is uiterst klein. De spits scoorde bij FC Basel al zeven keer  in tien duels (laag aantal wedstrijden vanwege blessure) en staat in de achtste finales van de Champions League tegen Manchester City. Welke opties blijven er dan over voor Feyenoord?

Aleksandar Mitrovic (Newcastle United)
Een één-tweetje tussen Newcastle United en Feyenoord is helemaal zo gek nog niet. Newcastle wil Jörgensen dolgraag hebben en kan Feyenoord een handje helpen door Mitrovic voor een halfjaar aan Rotterdam te verhuren. De 23-jarige Serviër komt in de Premier League nauwelijks aan spelen toe en wordt ook in verband gebracht met een terugkeer op huurbasis bij het Belgische Anderlecht. Voor Feyenoord kan hij als tussenoplossing fungeren om de periode tot de zomer te overbruggen.

Wout Weghorst (AZ)
Afgelopen zomer bleek eens temeer dat technisch directeur Martin van Geel zijn nieuwe spelers vooral in de Eredivisie zoekt en in die lijn ligt ook Wout Weghorst (8 goals). De AZ-spits is een van de beste doelpuntenmakers in de competitie van dit moment, maar zal Feyenoord wel de hoofdprijs gaan kosten. AZ hoeft niet te verkopen en zal dat ook zeker niet willen, zo vlak voor de transferdeadline.

Michael Krmencik
Scouts van Feyenoord zouden volgens KuipTalk al rapporten hebben opgesteld van de Tsjechische spits Michael Krmencik, uitkomend voor Viktoria Plzen. De 24-jarige aanvaller is international van Tsjechië en dit seizoen goed op dreef: hij scoorde de afgelopen anderhalf jaar 21 keer in competitieverband. Krmencik heeft nog een contract tot medio 2021 in Plzen.

Lautaro Martinez
Lautaro Martinez werd ook getipt in ons lijstje met Zuid-Amerikaanse talenten om in de gaten te houden en zou een uitstekende versterking én toekomstinvestering zijn voor Feyenoord. PSV en Ajax begeven zich al uitgebreid op de Zuid-Amerikaanse markt, maar Feyenoord heeft daar nog geen voet aan de grond gezet. Dat ambieert het wel, gezien de interesse om Maximiliano Romero naar Rotterdam te halen alvorens hij voor PSV tekende. Martinez is twintig jaar, speelt bij het Argentijnse Racing Club en heeft dit seizoen in zes duels al vier keer gescoord. Feyenoord moet wel voor een ware stunt zorgen om de spits te halen vanwege de interesse van grootmachten uit Europa. Hirving Lozano koos echter ook voor PSV terwijl topclubs hem wilden hebben, dus dromen mag voor Feyenoord.

Intern
De kans dat Feyenoord tussen een eventuele verkoop en de transferdeadline nog een geschikte opvolger weet te vinden is klein en daarmee is de optie dat het vertrek intern wordt opgelost zeer aannemelijk. Natuurlijk heeft Feyenoord Robin van Persie aangetrokken, maar hij heeft nog even nodig om volledig wedstrijdfit te geraken. Dan komt er dus een zware druk te liggen op het talent Dylan Vente. Een andere optie is om met Jean-Paul Boëtius in de spits te spelen, of in nood zelfs met Michiel Kramer. Op die manier is de periode naar de zomer te overzien, maar het kan Feyenoord ook duur komen te staan. Met de beker en de race om Europees voetbal is er nog veel om voor te strijden voor de Rotterdammers dit seizoen.

No Poll