Ajax, Feyenoord en PSV opgelet: 11 interessante Latijns-Amerikaanse talenten

Ajax, Feyenoord en PSV opgelet: 11 interessante Latijns-Amerikaanse talenten

18-08-2017 15:00
25

De Latijns-Amerikaanse markt heeft in ieder geval Ajax (Davinson Sánchez) en hoogstwaarschijnlijk ook PSV (Hirving Lozano) goede spelers voortgebracht. Welke spelers uit Centraal- en Zuid-Amerika zijn nog meer interessant voor de topclubs in Nederland? VoetbalPrimeur stelt er 11 voor.

Santiago Ascacibar - Argentinië - 20 jaar
'De nieuwe Javier Mascherano' loopt rond bij Estudiantes en draagt de naam Santiago Ascacibar. Twintig jaar, in 2016 doorgebroken bij zijn Argentijnse club en de aanvoerder tijdens de Olympische Spelen. Ascacibar is een sterke defensieve middenvelder, een breker, die eerder al werd gelinkt aan AS Roma, Atlético Madrid, Sevilla en Fiorentina, maar nog altijd wacht op zijn Europese transfer.

Joaquin Ardaiz - Uruguay - 18 jaar
Het is nog altijd wachten op de grote doorbraak van Joaquin Ardaiz, maar de belofte is enorm. Achttien jaar, spits en winnaar van het Zuid-Amerikaanse kampioenschap voor spelers onder 20 jaar in Ecuador. Geïnteresseerde clubs moeten wel minimaal een halfjaar pas op de plaats maken: de linkspoot is net getransfereerd van Danubio naar Tanque Sisley voor twee miljoen euro.

Kevin Balanta - Colombia - 20 jaar
Kevin Balanta speelt voor een club die Ajax op zijn duimpje kent: het Colombiaanse Deportivo Cali. Hij was een van de hypes bij Colombia richting het Zuid-Amerikaanse kampioenschap, maar kon de verwachtingen niet helemaal waarmaken. Bij Cali is de defensieve middenvelder basisspeler en Balanta heeft ook al zijn debuut voor de nationale ploeg gemaakt.

Nicolas de la Cruz - Uruguay - 20 jaar
Een van de grotere sterren op datzelfde landentoernooi was Nicolas de la Cruz. Een hype in Uruguay en met recht: de aanvallende middenvelder was misschien zelfs wel de beste speler van het toernooi in Ecuador. Een spelverdeler pur sang met oog voor zijn ploeggenoten en de goal. Luis Suarez zou hem graag bij FC Barcelona zien, maar alle geïnteresseerde partijen moeten minstens een halfjaartje wachten: De La Cruz tekende drie dagen geleden bij River Plate, dat hem voor 2,6 miljoen euro van Liverpool Montevideo kocht.

Lautaro Martinez - Argentinië - 19 jaar
In Argentinië is de ster van Lautaro Martinez rijzende. De spits van Racing Club is pas negentien jaar, maar nu al een van de vaste mannen bij zijn club. Vorig seizoen was hij goed voor negen goals in 23 duels en er zit nog veel potentie in de Argentijn, die al in het geruchtencircuit gelinkt wordt aan Valencia, Arsenal en Real Madrid.

Yeferson Soteldo - Venezuela - 20 jaar
Het - figuurlijk - grootste talent van Venezuela is Yeferson Soteldo, een spelmaker annex rechtsbuiten die onder contract staat bij het Chileense Huachipato. Piepklein, 1 meter 60, maar daarmee ook levensgevaarlijk en ongrijpbaar. Soteldo versnelt het spel moeiteloos. Van de negen goals van Venezuela op het Zuid-Amerikaanse jeugdtoernooi maakte hij er drie en lag hij aan de basis van nog eens drie goals.

Carlos Cuesta - Colombia - 18 jaar
Op het moment van de transfer van Davinson Sánchez naar Ajax stond Carlos Cuesta al in de startblokken bij Atlético Nacional. Jong en zeker net zo talentvol als Sánchez. Cuesta is een centrale verdediger en op zijn jonge leeftijd al goed voor 33 competitiewedstrijden en vier Copa Libertadores-duels. Ajax werd al gelinkt aan Cuesta, die mogelijk Sánchez gaat opvolgen.

Rodrigo Almaral - Uruguay - 20 jaar
Terug naar Uruguay, waar een fantastische lichting op het punt van doorbreken staat. De aanvallende middenvelder annex spits annex schaduwspits Rodrigo Almaral is net als De la Cruz het toonbeeld van de nieuwe Uruguayaanse lichting. Een Wayne Rooney-achtig type, spelend bij Nacional, maar opvallend genoeg lang niet altijd. Zijn potentie is echter enorm en hij kost maar 2,5 miljoen euro.

Tomás Conechny - Argentinië - 19 jaar
Een grote belofte uit Argentinië is Tomás Conechny. Negentien jaar en speler van San Lorenzo. Daar moet hij het vooralsnog doen met invalbeurten, maar de aanvaller en aanvallende middenvelder staat op het punt om zijn grote doorbraak bij de Argentijnse club te beleven. Op het jeugdtoernooi in Ecuador was de spelmaker goed voor vier assist en een goal.

Marcelo Torres - Argentinië - 19 jaar
Nog een Argentijns groeibriljantje: Marcelo Torres. Goed voor vijf goals op het eerder aangehaalde kampioenschap. Torres is contractspeler van Boca Juniors, maar wacht nog op zijn officiële debuut. Zijn uitstekende spel in Ecuador zal daar vermoedelijk snel verandering in brengen.

Guilherme Arana - Brazilië - 20 jaar
De eerste en enige Braziliaanse inzending in dit lijstje: Guilherme Arana. De nieuwe Marcelo. De linksback van Corinthians werd al in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Zelf wil hij graag belanden bij FC Barcelona en Real Madrid, maar een tussenstap lijkt logischer. Sevilla zit ook op het vinkentouw.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie