In het kort: Fortuna Sittard doet zaken met Norwich, heldenrol voor El Ghazi

In het kort: Fortuna Sittard doet zaken met Norwich, heldenrol voor El Ghazi

28-01-2018 22:24
29

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Versterking voor Fortuna
Fortuna Sittard heeft opnieuw een versterking binnen. Todd Cantwell wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van het Championship-club Norwich City. Dat bevestigt de nummer drie van de Jupiler League zondagavond via de officiële kanalen. "Het ons weer gelukt om een jonge, getalenteerde en veelbelovende speler naar Sittard te halen", jubelt voorzitter Isitan Gün op de clubsite.

Heldenrol El Ghazi
Anwar El Ghazi heeft een hoofdrol gespeeld in de belangrijke overwinning van OSC Lille op Strasbourg: 2-1. In de thuiswedstrijd opende de oud-Ajacied de score en bracht hij zijn ploeg in de absolute slotfase de winst met een assist. Door de driepunter komt Lille op 25 punten uit 23 duels en de club van El Ghazi daarmee één plek boven de degradatiestreep.

Manchester City en Chelsea naar volgende ronde FA Cup
Dankzijn een 2-0 zege op Championship-ploeg Cardiff City heeft Manchester City zich geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. Het werd 2-0 voor The Citizens. Sterspeler Kevin De Bruyne tekende uit een vrije trap al vroeg voor de openingstreffer. Raheem Sterling maakte er voor de pauze 2-0 van. Ook Chelsea is door. Op Stamford Bridge had de ploeg van manager Antonio Conte een simpel middagje tegen Newcastle United: 3-0. Michy Batshuayi maakte twee goals. Maandagavond wordt geloot voor de volgende ronde.  

Lyon verliest bij laagvlieger Bordeaux
Paris Saint-Germain raakt steeds verder uit zicht voor Olympique Lyon. De werkgever van Memphis Depay en Kenny Tete ging zondagavond met 3-1 onderuit bij Bordeaux. Na 45 minuten was die eindstand al bereikt. Memphis en Tete vielen na de pauze in, maar konden het verschil niet meer maken. PSG heeft elf punten meer dan nummer twee Lyon. Olympique Marseille en AS Monaco, de nummers drie en vier, kunnen later op de avond over L'OL heenklimmen. Die twee clubs spelen tegen elkaar.