PEC sluit deur niet voor transfers smaakmakers: 'Dat is ook niet al te plezierig'

PEC sluit deur niet voor transfers smaakmakers: 'Dat is ook niet al te plezierig'

28-01-2018 08:12
38

Technisch directeur Gerard Nijkamp van PEC Zwolle wil de selectie bij elkaar houden in de jacht op Europees voetbal, maar beseft dat de situatie snel kan veranderen. Diverse spelers in de Zwolse selectie hebben een aflopend contract.

Onder meer Mustafa Saymak wil zijn verbintenis niet verlengen. "Het uit contract lopen van de speler is ook niet al te plezierig. Als de juiste partij gaat komen, die het juiste bedrag op tafel gaat leggen en wij hebben ons huiswerk gedaan en die speler is beschikbaar om hem te vervangen, dan zou het zomaar kunnen gebeuren", stelt Nijkamp in gesprek met FOX Sports.

PEC was al akkoord met een bod van Al Arabi op Youness Mokhtar, maar de speler had zelf niet het goede gevoel bij die overstap. Overigens was de transfersom aanzienlijk hoger dan de eerder gemelde vijf ton. "Dat was zeker meer", aldus Nijkamp. "Wij zouden Youness niet voor vijf ton laten gaan. Dan maakt hij het seizoen bij ons af omdat we dan meer kans maken op Europees voetbal."

Ook de naam van Nijkamp zelf valt regelmatig. Hij zou een van de kandidaten zijn om technisch directeur te worden bij de KNVB. "Wie weet. Ik word daar even door verrast moet ik zeggen. Ik ben niet gebeld. Ik zie dat allerlei namen de ronde doen, maar ik heb nog geen contact gehad."