Twente-kampioen stopt per direct als prof: 'Voor mezelf had ik het al besloten'

Twente-kampioen stopt per direct als prof: 'Voor mezelf had ik het al besloten'

28-01-2018 20:33
19

De profcarrière van Nicky Kuiper zit er vrijwel zeker op. FC Eindhoven verhuurt de voormalig jeugdinternational per direct aan de amateurs van TEC uit Tiel.

Dat bevestigt Eindhoven. Kuiper heeft daardoor naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. "Voor mezelf had ik al besloten om aan het eind van het seizoen te stoppen met het betaald voetbal", vertelt de linksback op de clubsite. "De trainer van TEC, Gery Vink, ken ik goed en hij belde mij op om nu al bij TEC te komen voetballen. Ik voel me fit en heb zin om elke week te voetballen."

Wedden

Meer odds

Kuiper gold jarenlang als een groot talent, maakte deel uit van de selectie van Jong Oranje en werd in 2010 landskampioen met FC Twente. Door blessures brak zijn carrière echter in de knop. Naast Twente speelde Kuiper voor Vitesse, Panathinaikos, Willem II en dit seizoen FC Eindhoven. In oktober keerde hij voor een bekerwedstrijd tussen Eindhoven en Twente terug in de Grolsch Veste, waar hij een emotioneel ontvangst kreeg.