De Eredivisie-flops: drie spelers van dramatisch Willem II én 'sukkel van de week'

De Eredivisie-flops: drie spelers van dramatisch Willem II én 'sukkel van de week'

29-01-2018 11:00
29

Volledig kansloos noemde zelfs trainer Erwin van de Looi het. Willem II mocht van geluk spreken dat het zondagmiddag niet met 0-6 verloor van een sterk AZ. Logisch dus dat meerdere spelers van de Tilburgers in ons wekelijkse floplijstje staan. Ook Lasse Schöne en Sam Larsson krijgen een plekje. 

Leonard Nienhuis (Sparta)
Keepers en Sparta, dat is dit seizoen geen lekkere combinatie. Roy Kortsmit betrapten we dit seizoen al een paar keer op wat ketsers en ook zijn vervanger Nienhuis ging afgelopen weekend in de fout. De winnende 2-1 van sc Heerenveen-back Denzel Dumfries had hij kunnen of zelfs moeten hebben. 

Wedden

Meer odds

Yoëll van Nieff (FC Groningen)
Nee, dat was niet best wat FC Groningen in de tweede helft van het thuisduel met Heracles Almelo liet zien. Slechtste man bij de thuisploeg was Yoëll van Nieff. Met 3-1 leek de ploeg van Ernest Faber op rozen te zitten. Na 93 minuten stond er 3-3 op het scorebord.

Darryl Lachman (Willem II)
Niet zo gek dat Willem II onderaan de Eredivisie-ranglijst bungelt. De Tilburgers zijn verdedigend gigantisch kwetsbaar. Lachman kon het niet bijbenen tegen AZ, dat binnen minuten met 2-0 voor stond. Het had nog véél erger kunnen uitpakken.

Jop van der Linden (Willem II)
Pijnlijk dagje voor Van der Linden. De vrijetrappenspecialist is gewogen en te licht bevonden in Alkmaar en wordt dit seizoen verhuurd aan Willem II. Revanche op de nummer drie van de ranglijst, dát wilde Van der Linden. Het werd een afgang. 

Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Soms heb je van die wedstrijden dat het gewoon totaal niet loopt. ADO-aanvoerder Meijers kende in De Kuip een totale offday. Steven Berghuis liep hem aan alle kanten voorbij en de linkspoot mocht van geluk spreken dat hij niet twee keer geel kreeg. 

Lasse Schöne (Ajax)
Het was in stadion Galgenwaard niet de wedstrijd van Schöne. De nestor van Ajax deed bijna alles verkeerd. Omdat Erik ten Hag vergeten was dat hij drie keer mag wisselen, bleef Schöne tot de laatste seconde staan. 

Ben Rienstra (Willem II)
Nummer drie van Willem II. Rienstra was er natuurlijk op gebrands om tegen zijn cluppie - ook Rienstra wordt gehuurd van AZ - te laten zien wat-ie kan. Dat plannetje liep volledig de soep in. Het middenveld van de Tricolores, met Rienstra in charge, ging volledig ten onder. 

Lukas Görtler (FC Utrecht)
Kenneth Perez noemde hem op FOX Sports 'de sukkel van de week'. Valt iets voor te zeggen. Eérst deelde Görtler een doodschop uit aan Nicolás Tagliafico, en in blessuretijd kreeg de reeds gewisselde spits zijn tweede gele kaart vanwege tijdrekken. Lekker snugger. 

Sam Larsson (Feyenoord)
We durven het inmiddels hardop te zeggen. Kuipvrees. Hoe kan dat toch, dat Larsson voor eigen publiek zó vaak slecht speelt? Waar uitblinker Steven Berghuis juist lijkt te genieten van aandacht en druk, heeft Larsson het juist zwaar wanneer hij omringd wordt door Het Legioen. Een héle matige wedstrijd tegen ADO Den Haag.