Barcelona blijft ongeslagen in Primera División: magische Messi matchwinner

28-01-2018 22:41
31

FC Barcelona heeft zondagavond de koppositie in de Primera División verstevigd. In Camp Nou werd Alaves ondanks een goal van John Guidetti verslagen: 2-1. Lionel Messi kroonde zich in de slotfase tot matchwinner.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Barcelona, dat domineerde en Alaves vastpinde op eigen helft. Dat zorgde er ook voor dat de underdog kon wachten op een gevaarlijke counter. Precies dat scenario kwam na 23 minuten uit. John Guidetti, die sinds enkele weken bij Alaves voetbalt, brak door en rondde met het nodige geluk af: 0-1.

In de tweede helft bleef die tussenstand lange tijd staan, maar een briljant moment van Andrés Iniesta en Luis Suarez bracht de score in evenwicht. Iniesta zette voor en Suarez scoorde voor de achtste wedstrijd op rij. In de 84ste minuut duwde Messi de drie punten over de streep met een schitterende vrije trap.

Door de overwinning verstevigt Barcelona de koppositie in de Primera División. Het verschil met nummer twee Atlético Madrid is elf punten. Nummer drie Valencia en nummer vier Real Madrid staan zelfs op respectievelijk zeventien en negentien punten. Philippe Coutinho maakte zijn basisdebuut bij Barça, maar kon zijn stempel niet drukken.