Cocu verzekert: 'Zijn tijdperk bij PSV is zeker nog niet voorbij'

Cocu verzekert: 'Zijn tijdperk bij PSV is zeker nog niet voorbij'

29-01-2018 11:43
8

Ondanks dat Gastón Pereiro geen basisplaats meer heeft bij PSV, doet hij wel erg zijn best op de trainingen. De Uruguyaan lijkt de laatste weken niet meer zeker van een basisplek en zat ook tegen FC Twente op de bank.

"Zijn tijdperk is zeker nog niet voorbij", zegt trainer Phillip Cocu over Pereiro in gesprek met De Telegraaf. "Zijn reactie op de trainingen is de laatste tijd goed. Gaston heeft veel kwaliteiten, maar hij heeft moeite om een constante prestatie neer te zetten. Dat wordt wel van hem gevraagd."

De achttienjarige Mauro Junior is Pereiro volgens De Telegraaf voorbijgestreefd. De achttienjarige Braziliaan viel zaterdag tegen Twente goed in. "Misschien had ik Gaston wel gebracht als we nog een goal nodig hadden. Mauro is een iets ander type en deed het uitstekend. Het geeft ook weer aan: je moet goed blijven presteren, omdat andere jongens eraan komen."

Cocu sprak dit weekend tegen het Eindhovens Dagblad vergelijkbare woorden over Pereiro. "Gastón is het vorige duel nog ingevallen. Er zijn meer spelers die niet in de basis staan en ook al een tijdje niet. Dat wil niet zeggen dat hij gaat vertrekken bij PSV."