Update: 'Crystal Palace betaalt 10 miljoen voor spits met verleden in Groningen'

Update: 'Crystal Palace betaalt 10 miljoen voor spits met verleden in Groningen'

31-01-2018 16:52
28

Alexander Sörloth heeft zich prima herpakt na zijn weinig succesvolle avontuur bij FC Groningen. De Noorse spits heeft dit seizoen tien competitietreffers aangetekend namens het Deense FC Midtjylland en heeft zich in de kijker van Premier League-club Crystal Palace gespeeld.

Volgens de Deense kranten BT en Tipsbladet hebben The Eagles zelfs een bod van ruim vier miljoen euro gedaan, dat door bonussen nog kan oplopen tot bijna acht miljoen euro. De koploper van de Superliga heeft de miljoenen vanuit Londen echter van tafel geveegd, omdat men met Sörloth in de gelederen voor de landstitel wil gaan. De Deense media sluiten echter niet uit dat Crystal Palace nog terugkomt met een hoger bod, dat voor Midtjylland niet te weigeren valt.

Wanneer het daadwerkelijk tot een overstap naar de Premier League komt, zou dat een bijzondere wending in de carrière van Sörloth zijn. De 22-jarige Noor dook in januari 2016 bij FC Groningen op en kwam in anderhalf jaar tijd tot 42 Eredivisie-wedstrijden, waarvan liefst 27 als invaller. Hierin was hij goed voor vijf competitietreffers namens de Noorderlingen.

Update 31/1 16.52: De transfer van Alexander Sorloth lijkt er écht van te komen. Tipsbladet meldt dat The Eagles ruim tien miljoen euro gaan betalen aan Midtjylland voor de Noorse aanvaller. Dat zou een record zijn voor een speler uit de Deense competitie. Of FC Groningen nog een deel van de opbrengst ontvangt, is onbekend.