'Guardiola doet Sandler belofte na absolute recorddeal voor PEC Zwolle'

'Guardiola doet Sandler belofte na absolute recorddeal voor PEC Zwolle'

30-01-2018 06:48
68

Philippe Sandler rondt dinsdag zijn verrassende transfer naar Manchester City af. Director of football Txiki Begiristain en manager Pep Guardiola hebben benadrukt dat hij echt in beeld is voor de Premier League-koploper, en niet de City Football Group.

Dat was een belangrijke voorwaarde voor Sandler, meldt De Telegraaf. Manchester City spendeert jaarlijks miljoenen aan spelers die vervolgens onder de City Football Group vallen en als 'handelswaar' worden ondergebracht bij andere clubs.

Wedden

Meer odds

Sandler werd maandag medisch gekeurd en hoorde samen met zaakwaarnemer Mino Raiola de plannen aan van de City-leiding. De twintigjarige verdediger wordt tot het eind van het seizoen terug verhuurd aan PEC Zwolle, waarna de Engelse grootmacht hem volgend jaar bij een Nederlandse topclub wil stallen. Hij werd eerder in verband gebracht met PSV.

Voor PEC is het een recorddeal. De Zwolse club ontvangt exclusief bonussen drie miljoen euro, een verdubbeling van de grootste transfers uit de clubhistorie (Ben Rienstra en Kamohelo Mokotjo) en bedong een doorverkooppercentage.