Update: 'Arsenal en Chelsea bereiken dan tóch akkoord over Giroud: 20 miljoen'

Update: 'Arsenal en Chelsea bereiken dan tóch akkoord over Giroud: 20 miljoen'

30-01-2018 17:54
17

Arsenal is maandag akkoord gegaan met het bod van Chelsea op Olivier Giroud, maar de termijn waarin Arsenal moest reageren was toen al verlopen. Dat meldt L'Equipe.

Chelsea had een bedrag van 20 miljoen euro geboden op Giroud en na lang wachten besloot Arsenal groen licht te geven voor de transfer. Chelsea liet toen echter weten dat het bod niet meer op de tafel lag. De deadline voor Arsenal was verlopen. Maandagavond hebben de clubs wel weer de gesprekken hervat om over nieuwe voorwaarden te onderhandelen.

De deal van Giroud is belangrijk voor een aantal grote transfers in de laatste dagen van de transferperiode. Arsenal wil zelf Pierre-Emerick Aubameyang overnemen van Borussia Dortmund, maar dat stemt pas in als er een akkoord is met een opvolger. Giroud, target van Chelsea, is ook bij Dortmund in beeld. Michy Batshuayi kan ook richting de Duitse club komen in een driehoeksdeal met Aubameyang (van Dortmund naar Arsenal), Giroud (van Arsenal naar Chelsea) en hemzelf (van Chelsea naar Dortmund).

Update 17.54: Giroud lijkt dan tóch de overstap te maken van Arsenal naar Chelsea. The Telegraph meldt dinsdag dat de twee grootmachten uit Londen na intensieve onderhandelingen akkoord zijn over een transfersom. Chelsea betaalt zo'n 20 miljoen euro voor Giroud. Door deze deal kan Arsenal de komst van Aubameyang afronden.