Twente strikt oude bekende van Verbeek: 'Ik hou van zijn directheid'

Twente strikt oude bekende van Verbeek: 'Ik hou van zijn directheid'

30-01-2018 13:06
39

FC Twente heeft de komst van Michaël Maria afgerond. De 22-jarige linksback komt over van FC Erzgebirge Aue. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar.

"Met het toevoegen van Michaël aan de selectie, hebben we in de tweede seizoenshelft een extra optie aan de linkerkant. Gertjan heeft in het verleden met hem gewerkt en kent hem goed. Michael krijgt bij FC Twente de kans om zich te bewijzen", zegt Jan van Halst op de clubsite. Maria gaat waarschijnlijk als back-up dienen voor de Chileen Cristian Cuevas.

"FC Twente is een prachtige club", laat Maria weten. De vleugelverdediger is een oude bekende van trainer Gertjan Verbeek, met wie hij bij Bochum samenwerkte. "Ik verheug me erop om weer met Gertjan Verbeek te mogen werken, ik hou van zijn directheid. Hij is het ook die me ooit heeft laten debuteren als prof bij Bochum."

Maria speelde in de jeugd van PSV en Vitesse, voordat hij in 2014 de overstap maakte naar Bochum. Sinds afgelopen zomer was hij actief voor Erzgebirge Aue.