Arsenal verliest mede door blunder Cech, Liverpool eenvoudig langs Huddersfield

30-01-2018 22:46
17

Arsenal heeft op bezoek bij Swansea City een pijnlijke en dure nederlaag geleden. Mede door een gigantische blunder van Petr Cech werd er met 3-1 verloren van de laagvlieger van de Premier League. Liverpool won eenvoudig van het Huddersfield Town van Terence Kongolo.

Swansea - Arsenal
Bij Swansea begonnen Mike van der Hoorn en Leroy Fer in de basis en zat Luciano Narsingh op de bank. De Nederlanders moesten toezien hoe Arsenal in de 33e minuut op voorsprong kwam door Nacho Monreal, die van een voorzet van Mesut Özil een doelpunt maakte. Een minuut later maakte Swansea alweer gelijk via Sam Clucas. Na ruim een uur ging het mis voor Arsenal. Cech kreeg een bal teruggespeeld, maar maakte vervolgens een grote fout waar Jordan Ayew van kon profiteren. Vier minuten voor tijd besliste Clucas de wedstrijd met de 3-1. Swansea stijgt dankzij de overwinning van plek twintig naar plek zeventien. Arsenal blijft steken op plaats zes en heeft nu acht punten achterstand op Liverpool.

Huddersfield - Liverpool
Liverpool kende een makkelijke avond tegen Huddersfield. Bij de thuisploeg begon Kongolo in de basis en zat Rajiv van La Parra op de bank. Bij Liverpool ontbraken Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk in het basiselftal. Zonder het Nederlandse duo kwam Liverpool in de 26e minuut op 0-1 door een afstandsschot van Emre Can. De voorsprong werd nog voor de rust verdubbeld door Roberto Firmino, na een fraaie solo. De wedstrijd was beslist, waarop The Reds gas terugnamen. Twaalf minuten voor tijd maakte Mohamed Salah er vanaf de penaltystip 0-3 van.