'We zijn er op details na uit met Ajax, ze willen niet definitief afstand doen'

'We zijn er op details na uit met Ajax, ze willen niet definitief afstand doen'

31-01-2018 08:55
15

Deyovaisio Zeefuik gaat het seizoen op huurbasis afmaken bij FC Groningen, maar de negentienjarige rechtsback is nog niet afgeschreven door Ajax. Dat stelt technisch manager Ron Jans van de Trots van het Noorden.

"We zijn er op een paar details na uit met Ajax dat we Zeefuik in eerste instantie gaan huren. Ze willen nog niet definitief afstand van hem doen", zegt Jans in het Dagblad van het Noorden. "We hebben met onze staf Zeefuik heel vaak bekeken. Hij is een jonge, gretige speler waar we heel veel plezier aan kunnen beleven."

Zeefuik is de vervanger van Todd Kane, die terugkeert naar Chelsea. De Engelsman zag geen perspectief meer. "Hij heeft de pech dat hij op dit moment Mike te Wierik voor zich heeft staan. Hij had er heel veel moeite mee dat hij niet speelde en het perspectief was er ook niet direct", aldus Jans. "Dan kan je hem beter laten gaan, ook omdat we al een goede vervanger klaar hadden staan."

Jans gaat er vanuit dat Reijnen naar de Israëlische middenmoter Maccabi Haifa vertrekt, waar Fred Rutten sinds deze week trainer is. De clubs zijn er onderling al uit over de afkoop van het contract, dat nog doorliep tot de zomer. "Reijnen moet er alleen persoonlijk nog uitkomen."

Ook Lars Veldwijk mocht zich in buitenlandse belangstelling verheugen. "Maar hem willen we in principe niet kwijt. Lars is op dit moment niet zo happy, maar hij moet zich gewoon terug knokken", besluit Jans.

Lees ook'Opvallend: bij Ajax weggestuurde assistent moet Buijs bijstaan in Groningen'