Update: 'Beerens kan na medische keuring voor 3,5 jaar tekenen bij Vitesse'

Update: 'Beerens kan na medische keuring voor 3,5 jaar tekenen bij Vitesse'

31-01-2018 09:54
50

Vitesse gaat proberen om Roy Beerens los te weken bij Reading. De Arnhemse club heeft Beerens op het oog als vervanger van Rashica. Dat meldt de Gelderlander. Rashica werd dinsdag voor miljoenen euro's verkocht aan Werder Bremen. 

Beerens (30) speelde in het verleden voor onder meer PSV, NEC, AZ en sc Heerenveen. Sinds 2016 staat hij onder contract bij het Reading van manager Jaap Stam. Het contract van Beerens bij The Royals loopt door tot de zomer van 2019. Dit seizoen heeft de buitenspeler geen basisplaats. Hij stond negen keer in de basis. 

Rashica verkaste deze week onverwacht naar de Bundesliga. Vitesse ontving een miljoenenbedrag voor de international van Kosovo. Het zou gaan om zeven à acht miljoen euro. Eerder op dag schreef het Algemeen Dagblad dat ook Brandley Kuwas (Heracles Almelo), Younes Namli (PEC Zwolle) en Mimoun Mahi (FC Groningen) opties waren in Arnhem om Rashica te vervangen. Dat trio lijkt echter te duur.

Update 9.54 uur: Het gaat snel met de transfer van Roy Beerens. Als de buitenspeler de medische keuring goed doorstaat, tekent hij een contract voor 3,5 jaar bij Vitesse. Dat meldt De Telegraaf. Het eerste contact tussen beide partijen werd weken geleden al gelegd. Beerens wil zelf graag terug naar Nederland.