De Jong houdt deur open na mislukte gesprekken: Ik sluit nooit de deur voor Ajax

De Jong houdt deur open na mislukte gesprekken: "Ik sluit nooit de deur voor Ajax"

31-01-2018 11:53
28

Nigel de Jong heeft zijn carrière deze winter nieuw leven ingeblazen bij het Duitse FSV Mainz. De 81-voudig Oranje-international zat bij het Turkse Galatasaray op een dood spoor, maar is weer opgebloeid bij de nummer vijftien van de Bundesliga.

"Het waren hectische weken", vertelt De Jong desgevraagd aan de NOS. De 33-jarige controleur is blij dat hij weer aan spelen toe kan komen. "En bij een leuke club als basisspeler. Het was voor mij heel belangrijk om die zekerheid te hebben (...) Ik ben en blijf een rasvoetballer. Ik houd van het spelletje. Als je dan weer op het veld mag staan, is dat heerlijk. Daar doe je het voor. De kleedkamergrappen, de lucht van vers gras, het intensieve trainen, het werken van weekend naar weekend."

De Jong geeft echter toe dat Mainz niet zijn eerste keuze was: hij zou graag bij zijn oude liefde Ajax zijn teruggekeerd, maar dat zat er niet in. "Er is contact geweest. Deze zomer nog. De rol die ik nu bij Mainz heb, kan ik ook vervullen bij Ajax. Maar het moet wel van twee kanten komen", laat hij weten. De Jong staat er echter voor open om in een later stadium alsnog zijn rentree in Amsterdam te maken. "Ik sluit nooit de deur voor Ajax."