Vitesse haalt tweede versterking op deadlineday: contract tot medio 2021

Vitesse haalt tweede versterking op deadlineday: contract tot medio 2021

31-01-2018 19:35
23

Roy Beerens keert terug in de Eredivisie. Vitesse neemt de dertigjarige buitenspeler over van Reading FC. Hij tekent tot medio 2021.

Dat bevestigen Vitesse en Reading woensdag. Beerens is in Arnhem de vervanger van de naar Werder Bremen vertrokken Milot Rashica. Over een transfersom is niets bekend. Beerens kon bij Reading, dat wordt getraind door manager Jaap Stam, niet rekenen op een basisplaats. Hij is na Vyacheslav Karavaev de tweede versterking op deadlineday voor Vitesse.

"Na de transfer van Milot is de komst van Roy in een stroomversnelling geraakt. Roy is met bijna 400 officiële wedstrijden een ervaren speler die weet wat er in de Eredivisie verwacht wordt en direct inzetbaar is", reageert technisch directeur Marc van Hintum op de clubsite. "Roy is hartstikke fit, zoekt zijn tegenstander continu op en zorgt voor veel dreiging."

Beerens, die eerder bij PSV, NEC, sc Heerenveen, AZ en Hertha BSC speelde, is blij met zijn overstap. "Vitesse kwam op precies het goede moment en het verhaal en de ambities van Vitesse spreken mij erg aan. Ik ken de Eredivisie en wil zo snel mogelijk belangrijk zijn voor de ploeg. Na mijn buitenlandse avonturen keer ik met meer bagage terug naar de Eredivisie. Ik ben gretig om het publiek te gaan vermaken."